Xiaomi Mi Smart Plug recenzija i korištenje

Kao što vjerojatno već znate, Xiaomi pod svojim imenom prodaje sve što ima veze s elektronikom. Mobiteli, tableti, računala, ruteri, monitori, računalna periferija, robotski usisavači i još mnogo toga. Prodaje i ono što nema veze sa strujom poput kemijskih olovki ili tenisica, no o tome ćemo drugom prilikom. Ono o čemu ću danas pričati je Xiaomi Mi Smart Plug, inteligentna utičnica i prekidač u jednom. Kontrolirate je putem aplikacije Xiaomi Home, iste one koja se koristi za sve ostale pametne uređaje ovog proizvođača. Ako kod kuće već imate nešto od Xiaomija, sva je prilika da imate ovu aplikaciju, što znači da ste na poznatom terenu.

Budući da je Xiaomi Mi Smart Plug jednostvan uređaj, s njim u kutiji nećete dobiti ništa drugo do samog gadgeta i uputstva za upotrebu. Upute su – uz ostale jezike – na hrvatskom, ali poslužit će vam i ovaj članak jer ćete inače čitati i gledati prilično sitna slova i sličice. Bitno je reći kako je ovaj uređaj građen od kvalitetnih materijala te zadovoljava ROHS i CE certifikate. To znači da mu je kućište sigurno od izboja električne energije i da neće izazvati požar. Čak štoviše, uz ugrađene sigurnosne mehanizme, spriječit će takav scenarij na uređaju koji s njega prima struju. Čim registrira povišenu temperaturu ili električni izboj, sam će se isključiti.

Kako se koristi Xiaomi Mi Smart Plug (WiFi)

Mi Smart Plug služi kao posrednik između elektroničkog uređaja i izvora električne energije. Svrha mu je dati puno veću kontrolu nad vašim gadgetima i kućanskim aparatima nego što ste imali do sada. Ujedno pruža udaljeni nadzor putem WiFi-ja, čime dobijete potpuni nadzor u minimalističkom paketu. To znači da uz pomoć Mi Smart Pluga možete uključivati i isključivati kućanske aparate iz bilo kojeg kutka svijeta. Zaboravili ste isključiti peglu? Nema problema, pokrenite Xiaomi Home aplikaciju i isključite Mi Smart Plug. Klinci predugo igraju Playstation i vrijeme je za krevet, a vi u tom trenutku niste blizu? Nema problema, opet u aplikaciju i isključite Mi Smart Plug.

xiaomi mi smart plug recenzija i korištenje
xiaomi mi smart plug recenzija i korištenje

Ako koristite neki od virtualnih asistenata, onda ćete cijeniti podršku za Google Assistanta i Amazon Alexu. Kao što ste već mogli uočiti na fotografijama, Mi Smart Plug možete uključiti pritiskom na dugme koje se nalazi na kućištu ili putem već spomenute aplikacije Xiaomi Home. Kada ga uključite u struju, LED indikator na njemu će zatreptati isprekidanim žutim svjetlom. Tada pokrenite aplikaciju i povežite ju s Mi Smart Plugom.

Unutar aplikacije možete uključivati i isključivati Mi Smart Plug te možete postaviti točno vrijeme kada će se uključiti i/ili kada će se isključiti. Zgodna opcija je odbrojavanje, što znači da će se Mi Smart Plug isključiti nakon vremena kojeg vi odredite (minuta, deset minuta, pola sata i slično). U postavkama možete dopustiti i drugim članovima kućanstva upravljanje Mi Smart Plugom, a moguće je i zaštititi ga lozinkom.

Više s Geek.hr: recenzija gaming stolice Genesis Trit 500 RGB

Povezivanje s drugim uređajima

U postavkama se nalazi tzv. ‘Automatizacija’, koja pruža napredniju upotrebu Mi Smart Pluga. Daje opcije za postavljanje ‘If-Then’ uvjeta i povezivanje ove pametne utičnice s drugim uređajima u kući. Kroz automatizaciju je možete podesiti da se uključi (‘If’ uvjet) u vrijeme kada je, recimo, vaš robotski usisavač podešen za usisavanje kuće. Kada robotski usisavač završi posao i vrati se na svoju baznu stanicu (‘Then’ uvjet), Mi Smart Plug će se ponovno isključiti. Ovo je jako korisno kada vas nema kod kuće na duže vrijeme. Time će se ne samo štedjeti električna energija, nego će vaš dom biti sigurniji.

xiaomi mi smart plug recenzija i korištenje
xiaomi mi smart plug recenzija i korištenje
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU