YouTube najavio novu opciju: Uskoro gledanje samo najzanimljivijih dijelova videa

Najpopularniji videoservis na svijetu najavio je nekoliko noviteta koji će poboljšati iskustvo njegovog korištenja. Od tih novosti na YouTubeu, najzanimljivija se odnosi na brzo i jednostavno pronalaženje najzanimljivijeg dijela videa, odnosno preskakanje videa kako bi se pogledali samo njegovi najvažniji dijelovi.

Kako će nova opcija pomoći korisnicima najbolje možemo vidjeti na primjeru sportskih isječaka. Ako su oni predugi, a korisnici žele pogledati samo one najzanimljivije dijelove, trenutno moraju nagađati gdje se takvi dijelovi nalaze i premotavati malo po malo unaprijed.

Umjesto toga, s novom će im se opcijom, nakon što dotaknu dio na kojem se crvenom crtom prikazuje trajanje videozapisa, pojaviti graf na kojem će se jasno pokazivati koji su dijelovi videa najgledaniji, a samim time i najzanimljiviji pa će moći odmah prebaciti video na taj dio. YouTube graf radi na temelju podataka o pregledavanju, odnosno ponovnom pregledavanju korisnika istog dijela videa. Ako se gledaoci na određeni dio videa vraćaju dva ili više puta, algoritam YouTubea zaključit će kako je to najzanimljiviji dio i graf će na tom dijelu videa porasti.

Iz YouTubea kažu kako će ova opcija biti dostupna na web verziji YouTubea kao i na aplikacijama za Appleove uređaje i Androide.

Dok je ovo odlična vijest za gledaoce, s novom bi opcijom problema mogli imati kreatori i influenceri jer bi korisnici mogli gledati samo najzanimljivije dijelove njihovih videa, odnosno njihove skraćene verzije pa je pitanje koliko će se odraziti na prikazivanje reklama na njima i dogovore s oglašivačima, prenosi Android Central.

pressmediabih.com
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU