YouTube uvodi vlastitu video streaming platformu sličnu Netflixu?

U posljednjih par godina video streaming platforme koje prikazuju serije i filmove doživjele su veliki porast popularnosti. Uzrok tome je i virus COVID-19, kada su Netflix, Disney, HBO Go i dr. bilježili rekordne prihode. Izgleda da je to uvidio i YouTube uvidio, pa navodno sprema platformu koja će biti slična naprijed navedenim.

Naime, prema najnovijem izvještavaju koji stiže iz Sjedinjenih Američkih Država, američka kompanija je u pregovorima sa kompanijama za zabavu, kako bi mogli zajedno donijeti novu video streaming platformu.

Wall Street Journal prenosi da YouTube ulaže maksimalne napore kako bi napravili novi projekat, a navodno kompanija već najmanje 18 mjeseci radi na ovoj platformi, te bi ona već na jesen ove godine mogla biti predstavljena za javnost.

Alphabet se još nije oglasio povodom ovog pitanja, ali ove vijesti nisu nimalo iznenađujuće, s obzirom na to da potrošači širom svijeta sve više prelaze sa kablovskih ili satelitskih TV usluga na usluge streaming platformi zasnovanih na pretplati.

Ovo je itekako dobra vijest, naročito za nas potrošače, s obzirom na to da će YouTube sa svojom novom platformom donijeti još veću konkurenciju, što znači da bi mogli dobiti kvalitetnije sadržaje, a možda i niže cijene.

Inače, prema nedavnom izvještaju, YouTube sve više gubi popularnost među mladima u svijetu, a što se može pripisati TikToku. Prema jednom istraživanju, TikTok je još od sredine 2020. godine počeo da nadmašuje YouTube u smislu prosječnih dnevno provedenih minuta osoba starosti od 4 do 18 godina na ove dvije platforme. Od tada pa sve do danas, TikTok bilježi sve veću popularnost u odnosu na YouTube.

Očito je da američka kompanija nastoji i na drugim poljima nadoknaditi ovaj gubitak popularnosti, prenosi GizmoChina.

The post YouTube uvodi vlastitu video streaming platformu sličnu Netflixu? appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU