Za Partizan se zapitao Dragan Đurić: na tapetu trener Stanojević

Bivši predsjednik nogometnog kluba Partizan Dragan Đurić jedan je od najtrofejnijih predsjednika u povijesti kluba. Partizan je tri godine bez trofeja, a pet godina bez titule, dok je u njegovom mandatu Partizan osvojio šest uzastopnih naslova i igrao Ligu prvaka.

Bivši predsjednik Partizana komentirao je Stanojevićev odlazak.

– Znao sam da će Stanojević otići. Bilo je logično. Dvije godine nije radio ništa. Realno, u veljači je izgubio naslov na Maracani. Tamo je bio nadigran i poražen. Bila je to najgora utakmica Partizana ove sezone. Lako je pobijediti divlje klubove, hajde, osvoji ozbiljan klub kao što je Zvezda! Za njega je najbolje da ga nemarekao je Đurić za Kurir i nastavio.

– Doveo sam Stanojevića Tejgu i Adija. Posebno ističem Adija, jer je u to vrijeme bio jedan od najbržih i najboljih igrača. Samo ja znam s koliko sam ga problema doveo iz Milana. Super Milano! A Adi se nije svidio taj Stanojević. Imali smo Moreiru, Dijaru, Ljajića… A šta sada ima Partizan? Rabljeni i dotrajali igrači. Gospodaru, ne možete to učiniti. Stanojević se bunio u moje vrijeme, a sad šuti kao tetka. Tragedija je što je Stanojević doveo ozlijeđene i istrošene igrače. Tu je najviše pogriješio. Inače ga cijenim kao trenera, ali sad je ušao u sustav koji nije dobar i zato su se svi pokvarili.

Đurić je bivšem treneru Partizana zamjerio što nijednog mladog igrača nije afirmirao na prodaju u inozemstvo.

– Kad su mladi igrači u pitanju, trener je najveći krivac. Nije potvrdio nijednu. U klubu sam bio 35 godina, sjećam se kako je Tumba (Ljubiša Tumbaković, prim. aut) predstavljao igrače. Morate trpjeti djecu, onda dobijete Ćirića, Tomića… Doveli smo povratnike, a Milovanović, Terzić, Jović nisu dobili minutažu. Ne može klub tako funkcionirati. Vratio sam Mladena Krstajića iz Njemačke i kod njega školovao Stefana Savića. A onda ga je prodao Manchester Cityju, a Partizan zaradio. Pazi sad, moj recept primijenila je Crvena zvezda: dovela Aleksandra Dragovića i već joj se isplatilo, uz njega je odrastao mali Strahinja Eraković“, kaže Đurić.

Dragan Đurić prozvao je i sportskog direktora Ivicu Ilieva.

– Gdje su naše redateljske bombe? Gdje su u derbiju? Gdje su se sakrili?pita se bivši predsjednik i dodaje:

-Ricardo? Šteta da jedan od njih igra za Partizan! Koliko se plaća? Nije imao gdje igrati, jedino ovdje može. Koliko je golova dao Zvezdi? Što je on za Cleu ili princa Teigu? Dali su golove Zvezdi, rješavali derbije, a Ricardo – ništa. Bez golova u četiri derbija ove sezone. Nije viđen pored tog malog Erakovićajasan je Đurić.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU