Za rast plaća uposlenim u osnovnom obrazovanju SBK 1,4 miliona KM – Bug.ba

Radnicima u osnovnom obrazovanju na prostoru Srednjobosanskog kantona odlukom Vlade povećane su plaće.

Na svojoj današnjoj sjednici Vlada SBK usvojila je aneks kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u SBK koji će, po riječima resornog ministra Bojana Domića, značiti više plaće za radnike u osnovnom obrazovanju.

Više plaće značit će ne samo veći standard za zaposlene u osnovnom obrazovanju, nego i poruku da društvo vrednuje njihov rad. To je bilo obećanje iz kolektivnog ugovora kojim smo rekli da ćemo, ako financijska situacija bude povoljna, razmotriti koeficijente u platnim razredima. Imali smo situacija gdje su ljudi, radeći iste poslove, imali značajno različite plaće u osnovnim i srednjim školama pa je Sindikat osnovnih škola tražio da ne bude tolika razlika. Jedan dio obećanja smo ispunili ranije nakon potpisivanja kolektivnih ugovora, a drugi dio obećanja ispunjavamo danas, kad smo dali suglasnost za potpisivanje novog kolektivnog ugovora – izjavio je Domić.

Aneks će biti primijenjen retroaktivno i odnosit će se na plaće isplaćene u 2022. godinu.

Primjena aneksa i isplata bit će retroaktivne za razdoblje od 1. siječnja ove godine. Mogu biti zadovoljan, pogotovo u današnjem vremenu kad cijene rastu i ovo će djelatnicima u osnovnom obrazovanju omogućiti da lakše podnesu krizu. Na godišnjoj razini za ovu namjenu izdvojili smo 1,4 milijuna maraka – dodao je ministar Domić.

Fena


bug.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU