Zahiragić i društvo se okupili bez dozvole ispred Narodnog pozorišta danas

Kantonalni odbor SDA KS održao je danas konferenciju za medije ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu povodom održane treće BH povorke ponosa, ali i, kako tvrde, “sodomističkog performansa” ispred Narodnog pozorišta koji je “uznemirio građane”, a koji kako tvrde MUP-u KS nije najavljen kao javni skup.

Podsjetimo, sporni performans se održao u petak, 25. juna.

Iz MUP-a KS su se naknadno oglasili poručivši kako ta aktivnost nije najavljena kao javni skup, što je protivno Zakonu o javnom okupljanju KS.

Međutim, izgleda da pravila ne važe isto za umjetnike i političare!

Da li je SDA imala dozvolu Općine Centar za korištenje javne površine u svrhu održavanja konferencije za medije?

Iako je Zahiragić zahtijevao poštivanje proceduru u smislu prijave spornog performansa nadležnoj Općini Centar, istu nije ispoštovao i kontaktirao za dobijanje dozvole i organizovanje današnje konferencije za medije ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Ovu informaciju su za “Oslobođenje” potvrdili iz Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar.

Do momenta održavanja današnje press konferencije ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu Stranka demokratske akcije (SDA) se nije obratila Općini Centar sa zahtjevom za korištenje javne površine“, kazali su.

The post Zahiragić i društvo se okupili bez dozvole ispred Narodnog pozorišta danas appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU