3.8 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Zajednički projekt Užica i Tuzle u oblasti upravljanja komunalnim otpadom

“Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko” i JKP “Bioktoš” iz Užica, u sradnji sa JKP “Komunalac” i Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle, u julu su pokrenuli realizaciju osamnaestomjesečnog projekta “Predgrađa recikliraju – Uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u prigradskim naseljima Užica i Tuzle“- SUBREC.

Projekt sufinansira Evropska unija kroz “Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020”, u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPAII).

Projektom je predviđeno da se putem edukacije i medijske kampanje obuhvati svo stanovništvo Užica i Tuzle, dok je za 5.000 domaćinstava iz prigradskih naselja Užica i Tuzle planirana nabavka 10.000 namjenskih kanti za ambalažni i miješani otpad, 600 kompostera za prikupljanje organskog otpada iz domaćinstava i 40 kontejnera za prikupljanje ambalažnog stakla.

Sutra će u “Dramar Centru” u Tuzli biti organizovan prvi sastanak Zajedničkog projektnog tima, na kojem će biti potpisan Sporazum o partnerstvu između četiri partnerske organizacije.


Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU