Zanimljiva životna priča Bosanca iz mjesta kod Travnika: Za rođendan dobio sedam kvadrata bureka

Na YouTube kanalu Srećka Stipovića koji je, kako navodi opis, posvećen običnim ljudima, njihovim neobičnim zanimanjima i sudbinama objavljena je priča o Draganu Matoševiću iz Nove Bile kod Travnika koji već 50 godina živi u Sloveniji.

U videu ističe da, iako u Sloveniji živi pola stoljeća, se najljepše osjeća kad dođe u “svoju Bosnu” te da se nigdje bolje ne odmori i ne nasmije nego u Bosni.

Na snimku pokazuje svoju rodnu kuću u Pokrajčićima gdje je pored porodične napravio još jednu kuću za sebe. Kaže da je zbog loših finansijskih uslova otišao u Sloveniju gdje živi već 50 godina.

On je svojevrsni promoter Bosne i Hercegovine u Sloveniji pa je mnoge Slovence uspio nagovoriti da posjete našu zemlju i njezine ljepote.

Međutim, ono što je posebno zanimljivo vezano za Matoševića jeste što je za 70. rođendan dobio sedam kvadratnih metara pite – sirnice i bureka. Kaže da ju je spremala njegova prijateljica, a njen suprug je pekao.

“Drugi put ćemo pripremiti više kad bude 80-ti, onda će biti 20 kvadrata”, našalio se Matošević.

On je na snimku govorio o svom mjestu rođenja, Sloveniji, uslovima rada, a ističe i da se oni koji dođu u posjetu BiH oduševe.

“Ko god dođe iz Slovenije divi se našoj kulturi, našoj prijaznosti. Našem Vlašiću što ga nema Evropa”, poručuje Dragan.

Na snimku je podijelio još detalja o svom privatnom životu te kako je u Sloveniju otišao “trbuhom za kruhom”.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU