Započeo “Ljetni kazališni kamp” u Grahovčićima i Brajkovićima

Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga „Klik“ iz Travnika organiziraju Ljetni kazališni kamp, koji će biti održan na području Brajkovića i Grahovčića, a započeo je u ponedjeljak navečer.

“Ovaj projekt je nastao kao želja, ali i potreba prije svega mladih ljudi, povratnika na područje župe Brajkovići, kao i iseljenika koji u tom periodu posjećuju svoja ognjišta. To je potreba mladih osoba da u svojoj sredini pokušaju probuditi svijest, ali i ponuditi dodatni kulturni sadržaj. Mi smo, zajedno s našim partnerskim organizacijama vrlo rado to pretočili u djelo”, kazao je voditelj kampa i predsjednik GKM Vitez, Ivan Sajević.

Dvotjedni tečaj će voditi član Gradskog kazališta mladih Vitez, diplomirani glumac, Marko Mirković.

“Cilj kampa je kreativno motivirati mlade osobe za umjetnost te im ponuditi znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume. Prva dva dana se vidi sjajna energija i želja kod naših mladih polaznika te sam siguran kako ćemo na koncu postići sjajne rezultate”, kazao je glumac Marko Mirković.

Najveći dio aktivnosti planiran je u prostoru Osnovne škole “Grahovčići” Travnik, a jedan dio će biti organiziran i na području Brajkovića. Riječ je o prelijepom ruralnom području u općini Travnik koji omogućava, uz savladavanje vještina iz scenske umjetnosti, i dodatne sadržaje u domeni sporta, izleta, kreativnog druženja i slično.

Na samom završetku polaznici kampa, njih dvadesetak, će izvesti prezentaciju rada, a nakon toga će glumci Gradskog kazališta mladih Vitez odigrati predstavu “Put po svijetu”.

Partneri u realizaciji ovoga projekta su MZ Grahovčići u KSU/KSZ Grahovčići, koji su financijski, ali i organizacijski pomogli održavanje kampa. Projekt je podržao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu sa Zvonkom Milasom.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU