ZARAZA SE I DALJE ŠIRI/ U BiH u posljednja 24 sata 129 novozaraženih koronavirusom

Entitetske zdravstvene institucije saopćile su danas da je od posljednjeg presjeka obilježenog u nedjelju registrovano ukupno 129 novozaraženih koronavirusom

U Federaciji Bosne i Hercegovine koronavirus potvrđen je kod 98 osoba, a zabilježen je i jedan smrtni slučaj, potvrdio je Šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa.

Najveći broj je zabilježen u Tuzlanskom kantonu – njih 47, a samo 35 je potvrđeno u Tuzli.

Republika Srpska

U posljednja 24 sata u bh. entitetu Republika Srpska registrovan je 31 slučaj zaraze koronavirusom, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Radi se o osam muških i 23 ženskih osoba, od kojih je 11 mlađe, 19 srednje i jedna osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 17 osoba je iz Bileće, po tri iz Ljubinja i Zvornika, dvije iz Laktaša i po jedna iz Prijedora, Banje Luke, Trebinja, Šamca, Bosanske Gradiške i Čelinca.

Institut je entitetskom štabu predložio raspuštanje karantina, tj. da osobe, u skladu s procjenom, se šalju u kućnu izolaciju te da se za nove zaražene određuje kućna izolacija.

U ovom trenutku u bolnicama Republike Srpske su 133 osobe, a njih pet su na respiratorima. Također, od ukupnog broja oboljelih, njih 59 posto se uspješno oporavilo.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU