30 C
Sarajevo
Subota, 25 lipnja, 2022

  ZASJEDALA SKUPŠTINA TK/ Zastupnici protiv formiranja migrantskih centara u Ljubačama i Bukinju

  Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona na jučerašnjoj sjednici hitnog karaktera jednoglasno su odbili prijedloge da se kasarna u mjestu Ljubače i prostorije rudnika u Bukinju pretvore u objekte za smještaj migranata.

  Odluka Vlade Federacije BiH kojom nekadašnju kasarnu u Ljubačama kod Tuzle daje na raspolaganje Ministarstvu sigurnosti BiH u svrhu smještanja migranata naišla je na veliko negodovanje od građana, ali i gradskih vijeća u Živinicama i Tuzli.

  Zastupnici su nakon rasprave usvojili set zaključaka u kojima su naveli da je migrantska kriza u Bosni i Hercegovini, pa i u Tuzlanskom kantonu dostigla nivo u kojem se od Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH traži da preduzmu sve u cilju sprečavanja ulaska migranata u našu zemlju, prenosi Klix.

  Skupšina TK od Predsjedništva BiH i Vijeća ministara traži da teret migrantske krize ravnomjerno rasporede na cijelu teritoriju BiH.

  Također, zastupnici ne prihvataju niti jedan prijedlog viših nivoa vlasti koji nije usaglašen sa lokalnom zajednicom, gradonačelnicima, načelnicima i Vladom TK, a koji se odnosi na smještaj migranata u ovom kantonu.

  Na kraju, zastupnici su odbili predložene lokacije, odnosno vojnu kasarnu u Ljubačama i prostorije rudnika Bukinje za smještaj migranata bez saglasnosti lokalne zajednice.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU