Zaštitar u Gradačcu napadnut, pucao na napadača i ranio ga

Jedna osoba ranjena je u sinoćnjoj pucnjavi koja se desila u Gradačcu kada ga je ranio muškarac, dok je druga osoba zadobila druge vrste povreda.

”Sinoć 14.06. oko 22.35 PS Gradačac prijavio je osoba Z.B. (1960) godište iz Gradačca, inače radnik obezbjeđnje u jednom pravnom licu da su ga napala fizički njemu poznate osobe A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrijebio vatreno oružje prema osobi A.Š. kojeg je tom prilikom povrijedio. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici PS Gradačac, služba hitne medicinske pomoći, a povrijeđena osoba je prevezena je na UKC Tuzla gdje mu je na klinici za hirurgiju ukazana medicinska pomoć i konstatovana teška tjelesna povreda te je dalje upućen na kliniku za ortopediju. Međutim, on je dobio dalje liječenje i hospitalizaciju – rekla je Adnana Sprečić, portparol MUP TK.

Takođe, osoba inicijala Z.B. je upućena na UKC Tuzla jer je i on zadobila određene vrste povreda, piše Dnevni Avaz.

– On je odbio liječenje na UKC Tuzla i nije se uputio u bolnicu. Izlaskom na lice mjesta, patrola policije PS Gradačac je preuzela dobrovoljno predato vatreno oružje s okvirom i municijom policijskim službenicima – dodaje Sprečić.

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU