Zavičajnom muzeju Grada Visoko dodjeljena finansijska sredstva

Ugovori sa Zavičajnim muzejom Visoko kojima su predviđena finansijska sredstva za sufinansiranje projekta stalne postavke I faza, kao i izdavanje kulturno – historijske monografije potpisani su u kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića.

Sporazumima je predviđeno 80.000 KM za projekat „Stalna postavka JU „Zavičajni muzej“ Visoko – Projekat enterijera“, te 15.000 KM za izdavanje kulturno – historijske monografije „Visoko i okolina kroz historiju II – Osmanski period“.

 – U pitanju su sredstva kojima će Muzej napokon krenuti u realizaciju implementacije stalne postavke, a to je jedan od glavnih preduslova samog opstanka ove kulturne institucije. Također, nakon realizacije kompletnog projekta dobit ćemo i konkretan turistički proizvod koji će značajno obogatiti turističku ponudu Grada Visoko – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

 Ugovor je u ime Zavičajnog muzeja Visoko potpisala direktorica Đenana Ganić koja je naglasila kako se radi o projektu o kojem se godinama govori i koji će napokon biti i realizovan. Pored ovog dijela razgovarano je i o monografiji koja je od posebnog značaja za Visoko i koja bi svjetlo dana trebalo da ugleda 25.novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, saopćila je press služba Grada Visoko.

(FENA) B.D.Desk vijesti

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU