22 C
Sarajevo
Srijeda, 25 svibnja, 2022

  Zavod bilježi gubitak od 7 miliona KM zbog neuplaćenih doprinosa

  Dva mjeseca od preuzimanja dužnosti, novi ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskoga kantona Elvedin Sedić upoznao je javnost i s prvim nalazima revizije koju je zatražio, kao i mjerama za smanjenje neosnovanih rashoda.

  Tako će uvođenjem e-smjernica od 1.rujna ove godine biti smanjen manevarski prostor za zlouporabe esencijalne liste, što je Zavod do sad koštalo za milijun KM više od opravdanoga. Dodatnu su štetu prouzročile zloupotrebe putnih naloga za korištenje sanitetskih vozila. Samo u dva od ukupno osam domova zdravlja u USK, Zavod je po ovom osnovu oštećen za četvrt milijuna maraka.

  Najveće gubitke, od blizu 7 milijuna maraka, ZZO ipak bilježi zbog činjenice da od 2013.godine nije uplaćena ni marka doprinosa sa računa kantonalnih ministarstava branitelja, zatim rada i socijalne skrbi te – obrazovanja.  

  „Mi smo već pokrenuli izvršni postupak i poslali ukupni iznos duga …nama je jasno da izvršenje prema budžetu podliježe posebnim propisima …ali nismo željeli ni da ta potraživanja izgubimo putem zastare“, kaže Elvedin Sedić, ravnatelj ZZO USK.

  federalna.ba

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA