Utorak, 20 travnja, 2021

Zavod za javno zdravstvo FBiH potpisao ugovor s Medimpexom

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH je u četvrtak, 18.03., sukladno zaključku Vlade FBiH od 16.03.2021. godine, potpisao ugovor sa veledrogerijom „Medimpex“ d.o.o. Sarajevo za nabavu cjepiva protiv COVID-19 u Federaciji BiH, priopćeno je iz Zavoda.

Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH zadužila Zavod za javno zdravstvo FBiH da bez odlaganja potpiše ugovor s odabranom veledrogerijom.

Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza cjepiva Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza cjepiva biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza cjepiva da će isporučivati sukcesivno.

- Oglašavanje -

Medimpex d.o.o Sarajevo se takođe obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine cjepiva, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno, priopćenio je iz ZZJZ FBiH uz napomenu da o navodnoj i eventualnoj registraciji cjepiva u narednom periodu Zavod ne može špekulirati, te da je takve vrste informacija nadležna Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH.

federalna.ba/Fena

Izvorni članak

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x