Završava se dionica biciklističke staze od Busovače do Viteza

Projekt Staza stare pruge, kojeg financira Europska unije, ušao je u drugu fazu, a trenutno se radi tamponiranje dionice od Busovače do Viteza.

Projekt Staza stare pruge, kojeg financira Europska unije, ušao je u drugu fazu, a trenutno se radi tamponiranje dionice od Busovače do Viteza, kazao je Miroslav Matošević, ravnatelj Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (TZ KSB).

“U drugoj smo fazi realizacije projekta. Nakon što smo izvršili grube radove na uklanjanju visokog i niskog raslinja, što su dijelom financirali Vlada KSB i TZ, te izgradnju mostova, postavljanje turističke signalizacije i klupa za odmor, nastavljamo s tamponiranjem na dionici od Busovače do Viteza. Sredstva su osigurali Općina Busovača i Turistička zajednica, a nadamo se kroz nekih pet do sedam dana da će dionica biti u voznom stanju”, rekao je Matošević.

Dodao je kako nakon toga slijedi valjanje staze.

“Čim ovo završimo prelazimo na valjanje staze tamo gdje su izvršeni grubi radovi. Dakle, utezanje podloge te tamponiranje dionice od Nove Bile do Putićeva i to u narednih 10 do 15 dana”, istaknuo je.

Izrazio je nadu da će staza do kraja svibnja biti spremna za turiste, ali i lokalno stanovništvo. (Fena)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU