15 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Završen 2. Međunarodni bajramski nogometni turnir u Goraždu

Dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima okončan je dvodnevni, drugi po redu, Međunarodni bajramski nogometni turnir za djecu.

Najveća nogometna manifestacija čiji je organizator SFK „Libero“ okupila je oko 400 dječaka i djevojčica iz BiH, Srbije i Crne Gore koji su se takmičili u tri kategorije.

Pobjednik u kategoriji 2011./2012. godište je ekipa „Goražde 2“, drugo mjesto osvojio je tim Vogošće dok je trećeplasirana ekipa „Bambi“ iz Višegrada. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ahmo Bajramović iz goraždanskog tima.

U kategoriji 2009/2010. godište prvo mjesto osvojila je ŠF „Mikron“ iz Prijepolja (Srbija), drugo mjesto je osvojila ekipa Vogošće, dok je treća bila ekipa „Goražde 1“.

Za najboljeg igrača proglašen je Dall Babić iz ekipe Vogošće, najbolji strijelac je Filip Đurđević iz Stakorine (Čajniče), dok je najbolji golman iz pobjedničke ekipe Stefan Lazović (ŠF „Mikron“).

Posebna nagrada za najboljegh igrača na turniru po izboru sponzora  pripala je Nidalu Šalu iz Goražda.

- Oglašavanje - završen 2. međunarodni bajramski nogometni turnir u goraždu

Ekipa Olimpa s Pala osvojila je prvo mjesto u kategoriji 2007./2008. Godište, drugoplasirana je  ekipa Breznice iz Pljevalja (Crna Gora), dok je treće mjesto osvojila  ekipa „Goražde 1“.

Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Faris Borovac iz Goražda, dok je najbolji golman Balša Radanović iz ekipe Breznice. Najbolji igrač je iz pobjedničke ekipe Olimpa, Vedran Đorda.

Pokrovotelji turnira bili su Grad Goražde i ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.

(FENA) M.B.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima