Završen 28. Turistički Auto-Moto Reli Sutjeska 2022

Proteklog vikenda, u organizaciji Auto Media Group i Auto 4×4 Club-a, održan je Turistički Auto-Moto Reli Sutjeska 2022, a učešće su uzeli vozači iz Srbije, Hrvatske, Poljske, Turske i Bosne i Hercegovine

U okviru slobodnih aktivnosti učesnici Relija su obišli Memorijalni kompleks na Tjentištu i Perućicu – posljednju evropsku prašumu, a bilo je upriličeno i kupanje na jednom od najvećih bazena u Evropi, te su, po prvi put u Bosni i Hercegovini, imali priliku letjeti balonom koji je stigao iz Kapadokye.

Prvi Reli Sutjeska održan je davne 1965. godine, a ova turističko-sportska priredba iskorištena je za promociju prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine i turističkih potencijala Nacionalnog parka Sutjeska.

Ovo je nekada, po broju učesnika bio, najmasovniji reli na svijetu preko – 1.500 vozila.

Pobjednik ovogodišnjeg Relija je Nijaz Vejzović iz Kalesije. U konkurenciji motora prvi je Viktor Ćatić iz Sarajeva. Njabolje plasirana u konkurenciji žena je Anna Wronska iz Poljske, a najmlađi učesnik je Ante Duplica iz Dubrovnika (Hrvatska). Za najatraktivniju posadu proglašeni su Jovana Janjić i Nenad Radović iz Banja Luke.

I, na kraju, najbolja ekipa je bila ekipa Nacionalnog parka Sutjeska, u sastavu Srđan Ivanović, Aleksandar Radomirović i Veljko Aleksić.

Ova turističko-sportska manifestacija je održana uz pomoć Nacionalnog parka Sutjeska, te kompanije Inter Cars.

Slijedeće okupljanje zakazano je za 1. i 2.7.2023. godine.

The post Završen 28. Turistički Auto-Moto Reli Sutjeska 2022 appeared first on Prvi BH auto magazin.

auto.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU