Završen “Ljetni kazališni kamp” u Grahovčićima i Brajkovićima

Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga „Klik“ iz Travnika organizirali su tijekom protekla dva tjedna Ljetni kazališni kamp, koji je održan na području Brajkovića i Grahovčića.

Ukupno 22 djevojčice i dječaka sudjelovalo je na ovogodišnjem kampu, a svoje zadovoljstvo kompletnim sadržajem, kao i stečenim vještinama nisu krili ni polaznici, ali ni njihovi roditelji.

“Kako sam i ranije kazao, kamp je nastao kao želja, ali i potreba prije svega mladih ljudi, povratnika na područje župe Brajkovići, kao i iseljenika koji u tom periodu posjećuju svoja ognjišta. Život svih nas dodatno je obogaćen tijekom protekla dva tjedna, na ćemu zahvaljujem svima koji su nam pomogli da zajedno s našim partnerskim organizacijama uspješno organiziramo Ljetni kazališni kamp. Vidimo se i naredne godine, siguran sam u još većem broju”, kazao je voditelj kampa i predsjednik GKM Vitez, Ivan Sajević.

Dvotjedni tečaj vodio je član Gradskog kazališta mladih Vitez, diplomirani glumac, Marko Mirković. Najveći dio aktivnosti održan je u prostoru Osnovne škole “Grahovčići” Travnik, a jedan dio i na području Brajkovića.

“Sudionici kampa su bili jako maštoviti i vrijedni tijekom protekla dva tjedna. Na koncu smo prikazali jedan dio onoga na čemu smo radili, a uzmemo li u obzir da je većini njih ovo bio prvi javni nastup mislim da smo tim više napravili odličnu stvar. Hvala djeci, roditeljima, našem kazalištu iz Viteza, kao i udruzi Klik iz Travnika na organiziranju ovog divnog kampa”, kazao je akademski glumac Marko Mirković.

Polaznicima kampa uručene su diplome za sudjelovanje na Ljetnom kazališnom kampu, a organizatori su uručili i zahvalnice KUS/KSZ “Grahovčići”, Mjesnoj zajednici Grahovčići, Župnom uredu Brajkovići, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa te Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Nakon igrokaza članovi GKM Vitez odigrali su, na oduševljenje publike, predstavu “Put po svijetu”. 

“Hvala svima koji su omogućili održavanje kampa, prije svega Gradskom kazalištu mladih Vitez i Udruzi Klik, ali i svima koji su sudjelovali u kampu. Nadam se da će ovo postati tradicija te da ćemo imati priliku družiti se i uživati narednih godina”, kazao je predsjednik MZ Grahovčići, Zoran Barbić.

Partneri u realizaciji ovoga projekta su MZ Grahovčići u KSU/KSZ Grahovčići, koji su financijski, ali i organizacijski pomogli održavanje kampa. Projekt su podržali i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa na čelu s ministrom Bojanom Domićem te Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu sa Zvonkom Milasom.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU