Završen ponovljeni postupak Eldinu Hodžiću koji je ubio suprugu Almu Kadić: “Sve što je rekao je slagao”

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je završen ponovljeni postupak Eldinu Hodžiću zbog teškog nasilja u porodici i ubistva supruge Alme Kadić.

Nova presuda bit će izrečena 23. oktobra.

Almina majka, Sevda Kadić, izjavila je nakon ročišta da je “sramota velika kakve izjave daje Hodžić”.

Da je nasilje u porodici bilo da. To je negirao. Čovjek sve što je rekao sve je slagao. Da nije bilo tih svjedoka koji su izjavu dali to je slagao. Muž moj, bio je svjedok, dijete moje Alme i nažalost njegovo dijete bilo je tu, pored majke svoje, pored mene nane. Nije problem, nek on laže, ali do kad“, rekla je Kadić, prenosi Dnevni avaz.

Prisutnim novinarima se obratio i advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Hodžića.

Čekat ću novu presudu da vidim da li je rađeno po uputama Vrhovnog suda. Vrhovni sud, osim bitnih povreda postupka je zaključio da nije obrazložena tako visoka presuda za mog branjenika.

Ja se dugo bavim ovim. Ne kažem da nije kriv, on je priznao izvršenje krivičnog djela. Ali, dobio je presudu kao da je izvršio trostruko ubistvo ili dvostruko ubistvo. Znači nije to bilo obrazloženo. Znači ja moram sačekati presudu pa ću se onda izjasniti“, poručio je Mehmedbašćić.

Podsjećamo, Vrhovni sud FBiH je nedavno ukinio prvostepenu presudu kojom je Hodžić bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina. Predmet je vraćen Kantonalnom sudu na ponovno suđenje.

Hodžić je 4. jula 2021. godine u poslijepodnevnim satima hicem iz pištolja brutalno ubio suprugu Almu Kadić. Alma je ubijena ispred kuće koju su koristili njeni roditelja u Boljakovom Potoku.

Nakon nasrtaja na njenu majku i prijetnji oca, Hodžić je Almi zadao nekoliko udaraca, zatim je pištoljem udarao po glavi, a potom joj je pucao u potiljak.

The post Završen ponovljeni postupak Eldinu Hodžiću koji je ubio suprugu Almu Kadić: “Sve što je rekao je slagao” appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU