Završen Prijedlog reorganizacije zdravstva u Kantonu Sarajevo

Ljekarska komora Kantona Sarajevo završila je Prijedlog reorganizacije zdravstva u Kantonu Sarajevo.

Prije nekoliko mjeseci Ljekarska komora objavila je javni poziv u kojem su pozvali sve stručnjanje iz oblasti organizovanja zdravstva.Nakon što je Upravni odbor raspravljao o pristiglim prijavama, odlučeno je da ovaj zahtjevan i odgovoran posao bude povjeren dvjema uglednim članicama Komore s višegodišnjim iskustvom iz oblasti socijalne medicine i organizovanja zdravstva.

Nakon više mjeseci napornog rada, pred nama je gotov Prijedlog organizacije zdravstva u Kantonu Sarajevo”, saopšteno je iz Ljekarske komore.

Ovo je, kako navode, prvi zaokružen prijedlog organizovanja zdravstvene zaštite na nekom području, od kraja rata u BiH do danas.

Ovaj put u Kantonu Sarajevo, ali je cilj, navodi se, prijedlog reorganizacije proširiti na čitavu Federaciju BiH.

Ono čemu svjedočimo prethodnih godina i kao pacijenti i kao ljekari je da ovakav zdravstveni sistem ne vodi nigdje i ne odgovara nikome”, konstatuju iz Komore.

Prema njihovim riječima ovaj korak je dobar početak da se neodrživi zdravstveni sistem mijenja nabolje, za sve u Kantonu Sarajevo, a posebno pacijente.

Naredni potez je na aktuelnoj vlasti u Kantonu Sarajevo koja treba da pokrene reorganizaciju, ka sistemu u kojem se “neće voditi rat saopštenjima pojedinih ustanova unutar istog sistema”, zaključuju.

The post Završen Prijedlog reorganizacije zdravstva u Kantonu Sarajevo appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU