Petak, 26 veljače, 2021

Završen projekat IMPROEN – “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima”


22.02.2021. 10:16 /
Izvor:
Akta.ba

LIR Evolucija je u saradnji sa Evropskim centrom za obnovljivu energiju iz Austrije implementirala projekat  IMPROEN – “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima”.

- Oglašavanje -

Projekt je finansirala Austrijska razvojna agencija (ADA) kroz BACID Fond kojim upravlja Austrijsko udruženje gradova i sela (AACT) i KDZ Centar za istraživanje javne uprave.

Rezultat projekta IMPROEN je transfer znanja i najboljih praksi u oblasti energetske efikasnosti u javnim zgradama iz Austrije u Republiku Srpsku i BiH.

Projektni partneri su zajedički organizovali dvodnevni webinar na temu: “Efikasno upravljanje energijom i najbolje prakse u javnim objektima” namjenjen opštinskim službenicima i menadžerima za upravljanje energijom. Partneri su zajednički razvili dokumente Priručnik o upravljanju energijom u javnim zgradama i Pregled finansijskih izvora za rehabilitaciju javnih objekata, u cilju promovisanja aktivnosti na unapređenju energetske efikasnosti i investicija u rekonstrukciju javnih objekata u BiH.

Kroz projekat, lokalni opštinski službenici i menadžeri za upravljanje energijom su imali priliku da steknu nova znanja od stručnjaka iz Austrije na temu unapređenja energetske efikasnosti u javnim objektima, saopćili su iz LIR Evolucije.Izvorni članak

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Završen projekat IMPROEN - "Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima"

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x