Završena izgradnja spomen-obilježja u dvorištu škole „Vladislav Skarić“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicima, direktorom Osnovne škole „Vladislav Skarić“ Mehom Pirićem, osobljem i učenicima škole položio je danas cvijeće ispred novoizgrađenog spomen-obilježja u dvorištu Osnovne škole „Vladislav Skarić“ (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).

Da podsjetimo, izgradnju spomen-obilježja finansirala je Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 34.971 KM. Na spomen-obilježju uklesano je 26 imena šehida i poginulih boraca sa područja Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“ koji su dali svoje živote tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine.

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar snažno podržava projekte koji imaju za cilj sačuvati sjećanje na heroje koji su odbranili našu jedinu domovinu i obavezali nas da nikada ne zaboravimo njihov neizmjerni doprinos slobodnoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

Uprava Osnovne škole „Vladislav Skarić“ je Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar, koja je provela svu potrebnu proceduru, uputila inicijativu za izgradnju novog spomen-obilježja u dvorištu pomenute škole. Saglasnost na  inicijativu također je dao i Koordinacioni odbor boračkih udruženja sa područja općine Centar. Potrebne saglasnosti za izgradnju ovog spomen-obilježja je izdala Služba za prostorno uređenje i investicije Općine Centar, koja je i realizator projekta.

Tokom izgradnje uređen je okolni teren i izbetonirana podlogu po kojoj su postavljene nove betonske ploče. 

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU