Zbog radova na dilatacijama na mostu Klopče zatvoren autoput A-1 kod Zenice

Zbog radova na dilatacijama na mostu Klopče zatvoren autoput A-1 kod Zenice, putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopča zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever.

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je mokar ili vlažan, a frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta. Upozorava se na jake udare vjetra, kao i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Kako prenosi Fena, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU