Zbog saobraćajne nezgode: Obustavljen saobraćaj na putu Tuzla – Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Tuzla- Srebrenik, kod mjesta Klisura. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu. U ostalim krajevima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se na povećanu opasnost od odrona. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka, Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo, prenosi radiosarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU