Zbog teške krađe u Neumu uhapšen muškarac iz Zenice

Policijski službenici Policijske stanice Neum u srijedu, 8. jula, oko 10 sati uhitili su osobu inicijala I. S. (1983) iz Zenice zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa, saopćeno je u petak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Osumnjičeni se tereti da je u utorak, 7. jula, u noćnim satima nasilno provalio u apartman u ulici Mimoza u Neumu, te otuđio veći iznos novca i zlatnog nakita.

Provedenom kriminalističkom istragom policijskih službenika PS Neum osumnjičeni je priznao izvršenje kaznenog djela te su kod njega pronađene otuđene stvari, kao i predmeti koje je koristio pri provali.

Kriminalističko-operativnom obradom ispostavilo se da je osumnjičeni višestruki povratnik u vršenje kaznenih djela, te pravomoćno osuđivan za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krađa, teška krađa i pokušaj ubistva, za koja je dobio i odležao 13 godina zatvora.

Po okončanju kriminalističke istrage predmet će biti proslijeđen Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje, stoji u saopćenju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU