15 C
Sarajevo
Nedjelja, 25 rujna, 2022

ZDK/ Za 14 mjeseci oduzeta 203 vozila povratnicima u činjenju prekršaja u saobraćaju

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona tokom 2020. godine i prva dva mjeseca tekuće godine na svim putevima na području Kantona, prilikom kontrola u saobraćaju, te provođenja pojačanih akcija, privremeno su oduzeli 203 vozila od vozača za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da su višestruki povratnici u činjenju prekršaja u saobraćaju.

Kako je utvrđeno izvršenim provjerama, vozačima od kojih su oduzeta vozila je izrečen veliki broj novčanih kazni za počinjene prekršaje u saobraćaju, a nekim od njih i ukupne kazne u iznosima od po nekoliko hiljada konvertibilnih maraka, saopćeno je iz ZDK.

Protiv navedenih osoba su podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, sa prijedlogom izricanja mjere trajnog oduzimanja motornih vozila radi zaštite javne sigurnosti.

U prilog činjenici o značaju poduzetih aktivnosti, govori podatak da su kao rezultat naročitog zalaganja i proaktivnog pristupa, te dobre i kvalitetne saradnje sa nadležnim sudovima, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u periodu od 2014. do 2020. godine od nesavjesnih i bahatih vozača oduzeli i deponovali ukupno 790 vozila.

  Najbolji komičar na Balkanu/ Neša Bridžis gostuje u restoranu Santos u Donjem Vakufu

Od navedenog broja, 243 vozila su uništena, 215 vozila je prodato putem javne licitacije, 13 vozila je predato na nadležnost Upravi za indirektno oporezivanje BiH, dok se na lokaciji predviđenoj za deponovanje i čuvanje privremeno oduzetih vozila trenutno nalazi 236 vozila za koje se čeka pravosnažno okončanje postupaka pred nadležnim sudovima.

Fena

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU