Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Zdravko Mamić uplatio 13,5 miliona KM koje je dugovao Hrvatskoj

Nekadašnji čelni čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić je u potpunosti izmirio dug prema Hrvatskoj koji mu je određen pravosnažnom presudom iz marta ove godine

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Mamić je odlukom Vrhovnog suda Hrvatske osuđen na 6,5 godina zatvora uz izuzimanje imovinske koristi od 52 miliona kuna (13,5 miliona KM), a sve zbog izvlačenja 116 miliona kuna (30 miliona KM) iz Dinama.

Sedam miliona kuna (1,8 miliona KM) je država ranije oduzela Mamiću s bankovnog računa, a njegova supruga Marina je danas uplatila 45 miliona kuna (11,7 miliona KM), javlja Jutarnji list.

Prema izvorima tog lista, Mamićeva supruga, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad Mamićevom imovinom.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Sam sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 miliona kuna koje je Mamićeva supruga uplatila u državni proračun nije poznato.

Mamić se nalazi u bijegu u Bosni i Hercegovini, te je u više navrata istakao kako se nema namjeru vraćati u Hrvatsku i da će zatvorsku kaznu, ako bude morao, služiti u “svojoj prvoj domovini”.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas