Želi li Elon Musk monetizirati tweetove?

Prema izvještajima novinske agencije Reuters, Elon Musk razmišlja o monetizaciji tweetova “koji sadrže važne informacije ili su viralni”, kao i o naplaćivanju naknade web stranicama za citiranje ili korištenje tweetova s verificiranih računa.

Nakon što Elon Musk preuzme Twitter, vrlo je vjerojatno da će promijeniti način korištenja tweetova na web stranicama i uslugama trećih strana. Musk je iznio ideju o naplati korištenja tweetova s verificiranih računa, iako to nikoga ne bi spriječilo da jednostavno napravi snimku zaslona za određeni tweet i tako ga iskoristi.

Čak i prije nego što je Twitterov odbor prihvatio Muskovu ponudu, pojavile su se naznake promjena u načinu na koji “embed” ugradnja funkcionira. Tvrtka je izmijenila dio JavaScripta, što je dovelo do nestanka tweetova na web stranicama na kojima su bili ugrađeni. Međutim, nakon burnih reakcija, Twitter je odustao od te ideje.

Musk se obavezao da će uložiti 33,5 milijardi dolara, što će uključivati 21 milijardu dolara kapitala i 12,5 milijardi dolara maržnog zajma vezanog za dionice Tesle. Također, vrijedi napomenuti da je prošlog tjedna tvrtka Tesla prodala dionice u vrijednosti od 8,5 milijardi dolara.

Osim toga, u razgovorima s bankama, Musk je navodno ukazao na mogućnost otpuštanja radnika, ali se ne očekuje da će donijeti konačne odluke po tom pitanju sve dok službeno ne preuzme tvrtku. Musk je, također, javno razmišljao o ukidanju plaća za direktore odbora, što bi Twitteru godišnje uštedjelo oko 3 milijuna dolara, piše Engadget.

Novi vlasnik Twittera želi zamijeniti sadašnjeg izvršnog direktora Parag Agrawala, koji je preuzeo poziciju od Jacka Dorseyja u studenom. Očekuje se da će Agrawal ostati na čelu sve dok Musk ne prikupi potrebnu dokumentaciju, a zatim nas sigurno očekuju mnogobrojne promjene.

geek.hr

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU