Želite ljepši ten i sjaj lica, izbacite ove namirnice

Sve više ljudi želi imati zdravu i sjajnu kožu

Iz tog razloga, mnogi odabiru skupe kreme i preparate kako bi održavali kožu zdravijom. Međutim, to nije dovoljno. Za zdravu i blistavu kožu osim krema i preparata trebate regulirati prehranu, piše 24 sata.

Postoje određene namirnice koje nisu dobre za našu kožu. Iako takve namirnice ne možemo skroz izbaciti iz naše prehrane, njihov unos trebamo smanjiti ili barem regulirati. U suprotnom, naša koža će nam uzvratiti.

 1. Šećer
  Svi volimo slatko. Često u određenim trenutcima osjećamo potrebu da pojedemo nešto slatko, poput čokolade. Slatkiši su zarazni, ali nisu najbolji za našu kožu. Oni će oslabiti vaš imunitet i ubrzati starenje. Uništiti će dvije glavne komponente koje su bitne u održavanju zdrave kože, a to su kolagen i elastin. Sljedeći put prije nego posegnete za čokoladom radije izaberite neko voće koje u sebi sadržava prirodni šećer.
 2. Bijeli kruh, tjestenina i torte
  Ako se pitate zbog čega vam se odjednom pojavila bubuljica na licu, odgovor potražite u namirnicama koje ste nedavno konzumirali. Namirnice koje sadržavaju visoki glikemijski indeks kao što su tjestenina, torta ili bijeli kruh povezani su sa izbijanjem prištića. Ako želite izbjeći izbijanje akni i prištića, više konzumirajte namirnice od cjelovitog zrna.
 3. Kofein
  Kada smo pospani, a imamo puno posla za obaviti u većini slučajeva posežemo za šalicom kave kako bi nas držala budnim. Naravno, šalica kave pomaže, ali kakav ona utjecaj ostavlja na našoj koži? Kofein je diuretik koji izbacuje vodu iz našeg organizma. Kao rezultat toga, koža će biti ispucana i suha. Uz to, kofein zbog kortizola, hormona stresa, ubrzava starenje.
 4. Prerađena hrana
  Prerađena hrana kao što su žitarice, sir, kruh, slanina i šunka loše utječu na zdravlje. Takve namirnice većinom sadrže šećer i sintetičke sastojke koji mogu naštetiti našem organizmu. Uz to, one nisu dobre za zdravlje kože.
 5. Pržena hrana
  Djeca, a i odrasli sve više vole prženu hranu poput prženih krumpirića. Međutim, treba regulirati konzumiranje takve hrane jer ona povećava unos masti. Ona često uzrokuje izbijanje prištića na licu, a vjeruje se da i zadržava bakterije u tijelu i na koži.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU