5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021
Još

  Zenica – Komedijom ‘Državni lopov’ zatvorene ‘Ljetne večeri Studio Teatra’

  ()

  Hit komedijom ‘Državni lopov’ sinoć je, pred više od 400 posjetitelja, zatvoren Treći međunarodni teatarski festival ‘Ljetne večeri Studio Teatra’ u Zenici.

  Ove godine za publiku je izvedeno ukupno šest predstava, četiri za odrasle i dvije za djecu.

  Ovogodišnji festival pod sloganom ‘Ove godine ljeto počinje 2. jula’, otvorila je predstava ‘Savršen kroj’ Sarajevskog ratnog teatra te UG ‘Scena’ u režiji Jasmina Durakovića, u kojoj igraju Admir Glamočak i Sead Pandur.

  Drugu noć Festivala publika je uživala u višestruko nagrađivanoj predstavi ‘Trg ratnika’ Pozorišta mladih Sarajevo u režiji Dine Mustafića. U toj predstavi igraju Mario Drmać i Belma Lizde Kurt.

  Treća noć Festivala bila je rezervirana za predstavu ‘A šta ćemo sad?’ u produkciji Yugoarta i Pozorišta ‘Slavija’ Beograd, nastala po motivima priče Branka Đurića. Tekst i režiju potpisuje Erol Kadić, a uloge ostvaruju Sofija Juričan i Ivan Đorđević Džudi.

  Četvrta i peta noć Festivala bile su podređene najmlađoj publici. Realiziran je Kids program, igraonice, radionice i druženje sa maskotama omiljenih animiranih likova. Potom su najmlađi uživali u predstavama ‘Potraga za konačištem’ i mjuziklu za djecu ‘Pepeljuga’.

  – Kids program Festivala izmamio je osmijeh na lice ne samo najmlađoj publici nego i svima onima koji su se na trenutak poželjeli vratiti u najljepše doba, ispunjeno igrom i bajkom – navodi se.

  Festival je zatvoren komedijom ‘Državni lopov’ u produkciji Studio Teatra, a igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

  – Više od 400 posjetitelja uživalo je u komediji koju je pogledalo više od 80 hiljada gledatelja i za koju se uvijek traži ulaznica više. Direktor Festivala Nusmir Muharemović zahvalio je gostima i svima koji su pomogli realizaciju jedinog teatarskog festivala na otvorenom u BiH, uz obećanje da će Direkcija festivala ubrzo početi s pripremama za ‘Ljetne večeri Studio Teatra 2020.’, s  ciljem realizacije što kvalitetnijeg teatarskog programa – ističe se.

  (FENA) M.L.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO