Zenica/ Obavijest učesnicima izborne kampanje Lokalnih izbora 2020

Pozivamo sve političke partije i stranke, liste nezavisnih kandidata i ostale učesnike izborne kampanje za Lokalne izbore u BiH novembar 2020. godine, da prilikom svojih propagandnih i promotivnin nastupa i djelovanja (postavljanje i lijepljenje predizbornih plakata, oglasa i obavještenja, transparenata, džambo plakata, štandova i drugog promotivnog materijala) vode računa i poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu na području Grada Zenica (˝Službene novine općine Zenica˝, broj: 7/11) i odredbe Izbornog Zakona BiH.

Za prekršioce odredbi Odluke o komunalnom redu općine Zenica i Izbornog Zakona BiH predviđene su i odgovarajuće upravne mjere uključujući i prinudno uklanjanje o trošku subjekta nadzora kao i prekršajne novčane sankcije. U tom smislu, nadležne inspekcije i drugi organi i tijela zadužena za praćenje i provođenje izbornog procesa će preduzimati protiv prekršioca odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti.

Podsjećamo da se plakati, oglasi, obavještenja i druge objave mogu postavljati bez saglasnosti nadležne gradske službe samo na za to predviđenim oglasnim pločama i oglasnima stubovima te u oglasnim ormarićima, dok je na ostalim mjestima to zabranjeno, a naročito na: fasadama građevinskih objekata, stalnim ogradama, potpornim zidovima, drveću, rasvjetnim stubovima, stubovima saobraćajne signalizacije i drugim stubovima, energetskim i drugim postrojenjima, na trotoarima i slično. Organizatori privremenih manifestacija dužni su uplatiti na račun nadležnog preduzeća za održavanje čistoće grada troškove čišćenja zaprljane javne površine i uklanjanje postavljenih plakata.

Nadamo se da će svi učesnici izborne kampanje u promoviranju svojih programa i kandidata imati na umu gore navedeno i da će sačuvati urednost i lijep izgled našeg Grada u danima pred i poslije izbora. Time će pokazati da su zaista za BiH i Grad Zenicu, kako to ističu u svojim promotivnim predizbornim nastupima, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Grada Zenica.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU