Zenica: Otvoren trodnevni 8. Kongres medicinskih sestara i tehničara Bosne i Hercegovine

U Zenici je sinoć otvoren trodnevni 8. Kongres medicinskih sestara i tehničara Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem.

Cilj ovogodišnjeg Kongresa je istaknuti i definisati važnost sestrinskog poziva, od strane samih sestara i tehničara kao i ostalih učesnika u sistemu zdravstva. Posebna pažnja bit će posvećena promociji zdravlja i prevenciji bolesti kao temeljnoj odrednici rada u sestrinskoj profesiji.
Ovim naučno-stručnim skupom želi se potaknuti intezivniji istraživački rad u sestrinstvu, jer nema zanimanja ili profesije koja može evaluirati uspješnost ili unaprijediti svoju praksu bez kontinuiranog istraživanja,smatraju u Organizacionom odboru.
Ovogodišnji 8. Kongres okupio je ugledne predavače iz cijele regije, Srbije,Hrvatske,Crne Gore,i uvjereni smo da ćemo opravdati epitet istinskog međunarodnog Kongresa koji privlači pažnju svih medicinskih sestara i tehničara kao najbrojnije profesije u sistemu zdravstva,ukazala je diplomirana medicinska sestra Sabina Čolić,predsjednica Organizacionog odbora.

Planirana je prezentacija velikog broja naučno-stručnih radova,panel diskusija,praktičnih radionica,pokaznih vježbi iz oblasti sestrinstva,dodala je Čolić. (Š.B.)

The post Zenica: Otvoren trodnevni 8. Kongres medicinskih sestara i tehničara Bosne i Hercegovine appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU