ZENICA / Služba za inspekcijske poslove zabranila naplatu parkinga u krugu bolnice

Služba za inspekcije poslove Grada Zenica obavještava javnost da je jučer od strane tri inspektorata (komunalne, građevinske i tržišne inspekcije) izvršen inspekcijski nadzor u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Naime, tržišna inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor za nelegalno obavljanje uslužne djelatnosti parkiranja motornih vozila na javnim površinama u krugu bolnice.

-Tom prilikom, utvrđeno je da Kantonalna bolnica Zenica nelegalno vrši navedenu djelatnost, a shodno tome privremeno im je zabranjeno obavljanje naplate parkiranja – navode iz Službe za inspekcijske poslove.

Ističu da je inspekcijskim nadzorom izvršeno i privremeno oduzimanje predmeta i to paragon blokova korištenih za naplatu parkinga i zatečeni novac prihodovan od strane naplate parkinga.

Osim toga, građevinska inspekcija, također, je izvršila nadzor nad dva kioska koja se nalaze u krugu bolnice, a na javnoj su površini koji su zakupninu plaćali bolnici.

Iz Službe za inspekcijske poslove posebno napominju građanima da im nije zabranjeno parkiranje u krugu bolnicu, naprotiv, ono je od sada besplatno.

-Želimo pojasniti građanima da nije zabranjeno parkiranje vozila u krugu bolnice, nego je isključivo zabranjena samo naplata parkinga – naglašavaju iz Službe za inspekcijske poslove.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU