Zenička policija kod dvije osobe pronašla pištolj i opojnu drogu

zenička policija kod dvije osobe pronašla pištolj i opojnu drogu

U Zenici su jučer, u ulici Adolfa Goldbergera, policijski službenici Policijske stanice Centar su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke “Alfa Romeo”, kojim je upravljalo lice S.S., rođeno 1985. godine, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice K.S., rođeno 1997. godine, oba lica iz Zenice.

Kako navode iz MUP-a ZDK, pronašli su biljnu materiju koja izgledom asocira na opojnu drogu.

“Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod lica S.S. pronašli dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 4,20 grama, dok je kod lica K.S. pronađen pištolj kalibra 7,65 mm, sa pripadajućim okvirom i tri metka, za koje oružje navedeno lice nije posjedovalo potrebno odobrenje.

Lica S.S. i K.S. su lišena slobode, uz upotrebu fizičke sile i sredstava za vezivanje, budući da su pružala aktivan otpor prilikom lišenja slobode od strane policijskih službenika. Nad istim je zavedena kriminalistička obrada”.

“Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijski uprave I poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da je lice S.S. počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije BiH a lice K.S. krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona”, dodaju.

 

N1

Zenička policija kod dvije osobe pronašla pištolj i opojnu drogu

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU