16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Zenički skakač u vis Maid Redžić odlučio promijeniti trenera

Poznati hrvatski trener Bojan Marinović u narednom će periodu brinuti o karijeri najboljeg bh. skakača u vis, Zeničanina Maida Redžića – potvrdio je Feni mladi atletičar.

Redžić je 1. maja napunio 20 godina života i traži, kako ističe, novi izazov za svoju karijeru.

-Odluku da ću, iz privatnih razloga, prekinuti saradnju s dosadašnjim trenerom Elvirom Krehmićem donio sam sedam dana prije mitinga u Zenici, na kojem sam pobijedio te s visinom novog ličnog rekorda – 2.20 metara, ispunio normu za Evropsko prvenstvo u atletici za mlađe seniore (U23) u švedskom Gävle. Upravo zbog EP-a, koje se održava od 11. do 14. jula i u kojem će mi cilj biti ulazak u finale, s Marinovićem ću tek početi raditi polovinom jula. Rekao mi je da nema smisla sada mijenjati bilo šta u trenažnom procesu, jer će promjene biti većeg obima – ističe Redžić.

Dodaje kako mu je drago što će imati priliku raditi s trenerom Blanke Vlašić.

-Ovog ćemo se vikenda naći u Sarajevu, kada ćemo definitivno dogovoriti način saradnje. Za sada znam da ću specifične treninge raditi s Marinovićem u Splitu, a kada se vratim u Zenicu, po njegovom ću programu trenirati s poznatim atletskim i kondicionim trenerom Munirom Selimovićem – najavljuje Redžić.

Redžić je 17. februara ove godine u Istanbulu vlastiti lični rekord u dvorani podigao na 2.16 metara, a sada je na otvorenom već dosegao visinu od 2.20 metara. Prošle je godine, s preskočenih 2.12 metara, zauzeo 12. mjesto u finalu Svjetskog prvenstva do 20 godina u finskom Tampereu, ali je u kvalifikacijama bio preskočio 2.15 metara.

- Oglašavanje - zenički skakač u vis maid redžić odlučio promijeniti trenera

(FENA) L.A.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima