Zimsko izdanje Street Food Marketa na Vilsonovom šetalištu počinje 8. februara ove godine

Novo Sarajevo nastavlja biti centar zimskih dešavanja u Sarajevu. I ove zime na Vilsonovo šetalište vraća se popularni festival hrane i dobre muzike Street Food Market, a ove godine povod je obilježavanje 40 godina od Olimpijade u Sarajevu. Zabava na otvorenom počinje u četvrtak, 08. februara i trajat će jedanaest dana, do 18. februara ove godine.

Radi se o trećem po redu Street Food Marketu na Vilsonovom, odnosno drugom zimskom Marketu na kojem će biti upriličeni brojni uzbudljivi sadržaji koji će upotpuniti atmosferu ovog popularnog događaja, a svim posjetiocima ponuditi nezaboravno iskustvo.

Ukusnu hranu, gastro specijalitete i festivalske menije, ovoga će puta na zimskom Marketu, osim bh. izlagača predstaviti i izlagači iz drugih zemalja. Bit će upriličena i specijalna gastro promocija lokalnih specijaliteta i tradicionalnih jela iz BiH.

U večernjim satima, kako to priliči svim dosadašnjim izdanjima Street Food Marketa, posjetitelji će se zabavljati uz odličnu muziku, nastupe i koncerte brojnih bendova i izvođača.

Osim promocije lokalnih restorana, malih privrednika i izlagača hrane, Market sa svojim aktivnostima nastoji biti platforma za promociju lokalne zajednice u cjelini, mjesto za promociju mladih umjetnika, kreativaca, nevladinih i humanitarnih organizacija, kao i udruženja građana.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti će svaki dan slikati po jedan od motiva Sarajeva i Olimpijade, tako da će posljednjih dana Marketa biti upriličena izložba ovih radova. U cilju obilježavanja 40. godišnjice od Olimpijade u Sarajevu u okviru Street Food Marketa će biti otvoreno klizalište na kojem će se realizirati sportske aktivnosti, a u slobodnim terminima će biti potpuno besplatno za korištenje.

Općina Novo Sarajevo postala je prepoznatljivo mjesto i turistički privlačna destinacija tokom cijele godine zahvaljujući ovakvim i sličnim manifestacijama u Vilsonovom šetalištu, koje s pravom nosi naziv „otvoreni kulturni centar“. I ovogodišnji zimski Street Food Market realizira se uz podršku Općine Novo Sarajevo, Grada Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Zimsko izdanje Street Food Marketa bit će otvoreno u četvrtak, 8. februara koncertom legende rock and rolla, Željka Bebeka koji najavljuje odličnu zabavu i nezaboravnu noć!

Koncertu koji počinje u 20:30 sati, prethodit će paljenje olimpijskog plamena, te izložba u nastajanju posvećena godišnjici održavanja ZOI 84. Osim toga, svi prisutni će moći uživati kako u sjajnim muzičkim ritmovima, tako i u delicijama koje će spremati izlagači.

Izvor: Općina Novo Sarajevo

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU