6.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Život je u pitanju: 9 hiljada građana KS obavilo preventivne preglede, 11% pregledanih ima pozitivan nalaz

Više od 9.000 žena i muškaraca, starijih od 40 i mlađih od 65 godina, prijavilo se u prvih 25 dana za preventivne preglede dojki, grlića maternice i debelog crijeva u okviru kampanje Ministarstva zdravstva Kantona Sarajeva

Kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić objavio je da je 11 posto pregledanih imalo pozitivan rezultat i da prijave za preventivne preglede još uvijek traju.

“Uredan rezultat nalaza do sada je dobila 1.041 osoba, te su oni upućeni na iduću redovnu kontrolu. Sto pedeset i tri osobe su dobile pozitivan nalaz, dok je kod osam osoba potvrđena velika vjerovatnoća bolesti. I jedni i drugi upućeni su na dalju dijagnostiku. Pozivam sve građane Kantona Sarajevo da iskoriste ovu priliku i obave preventivne preglede”, poručio je Vranić, a prenosi AA.

Ministarstvo zdravstva se neće zaustaviti na ovome. Vjerujemo da će desetine života biti spašeno do kraja ovog projekta, a da će veliki broj pregledanih učestvovati i u budućim projektima preventivnih pregleda koje će ministarstvo realizirati”, rekao je Vranić.

www.tvsa.ba

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU