Žižić: Dolazak u Sferopoulos najbolji mu je potez u karijeri

Košarkaš Virtusa Ante Žižić u intervjuu za Mozart Sport progovorio je o svojoj karijeri. Spomenuo je i sadašnjeg trenera Crvene zvezde s kojim je radio u Maccabiju iz Tel Aviva.

– Janis me preporodila, sa smiješkom je rekao hrvatski centar i nastavio:

– O njemu, kao treneru i osobi, imam samo riječi hvale. Moja najbolja odluka u karijeri bila je dolazak u Janis nakon tri godine provedene u NBA. Čovjek me doslovno preporodio i prvi put sam imao vezu s trenerom koji je ne samo prijateljski nastrojen, nego je u svakom smislu vrhunski na relaciji trener-igrač. U svakom trenutku sam znao što želi od mene, bio mi je velika podrška, čuvao mi je leđa i zato sam mu iz utakmice u utakmicu vraćao na najbolji način. Svaka mu čast. I danas si kažem, sutra bih opet želio biti svoj trener.

Čini li ga otvorenost drugačijim od ostalih trenera, naravno, uz njegovu filozofiju i pečat koji ostavlja u svakoj momčadi?

– S ljudske strane, čovjek je fenomenalan. Ne gleda kako se zoveš, tko si i što si, teren mu je jedino mjerilo. Igračima to jako puno znači jer znate da se na treningu ili utakmici možete izboriti za dodatni prostor. Jako je iskren, ima i velika očekivanja i trener je s kojim se puno radi i iziskuje puno truda i borbe, ali ako budeš uporan i vrijedan, kod njega ćeš dobiti priliku. Ovo se ne viđa često u Europi.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU