20.5 C
Sarajevo
Petak, 2 lipnja, 2023

ZNAKOVI PROŠLIH ŽIVOTA „UREZANI“ SU NA VAŠE TIJELO Šta znače urođeni biljezi?

Kada osvijestimo prošle živote, shvaćamo da smo više od naše sadašnje osobnosti. Vidimo da smo beskrajna bića i povezujemo se s istinom o cjelokupnosti našeg postojanja.

Pitamo se “ko sam zapravo pravi ja?”. S vremena na vrijeme, odgovor na ovo pitanje vodi nas do propitkivanja o našim oznakama na tijelu.

Dr. Ian Stevenson (1918.-2007.) bio je šef odjela psihijatrije na Virdžinijskom univerzitetu i direktor odsjeka za istraživanja ličnosti na Virdžinijskom univerzitetu. Posljednjih 40 godina posvetio je naučnom dokumentovanju sjećanja na prošle živote kod djece iz cijelog svijeta, a njegovi spisi sadrže preko 3000 slučajeva. Mnogi ljudi, uključujući skeptike i naučnike, slažu se da ti slučajevi nude zasad najbolje dokaze reinkarnacije.

Među ostalima, dr Stevenson je objavio i rad pod naslovom Reinkarnacija i biologija – doprinos etiologiji madeža i urođenih defekata. U prvom svesku uglavnom opisuje madeže – one specifične znakove na koži koje novorođenče donosi na svijet i koji se ne mogu objasniti samo nasljeđivanjem. U svom drugom svesku, dr. Stevenson se uglavnom fokusira na deformitete i druge anomalije s kojima se djeca rađaju, a koji se ne mogu povezati s nasljeđem, prenatalnim ili perinatalnim (nastalim tokom poroda) događajima. To monumentalno djelo sadrži stotine slika koje dokumentuju dokaze.

Tajne madeža

Tokom svog izvornog istraživanja raznih slučajeva koji uključuju sjećanja djece na prošle živote, dr. Stevenson je sa zanimanjem uočio činjenicu da ta djeca često nose trajne madeže koji su navodno povezani s njihovim ubistvom ili sa smrću koju su pretrpjeli u prošlom životu. Stevensonova istraživanja madeža i urođenih defekata tako imaju posebnu važnost za demonstraciju reinkarnacije, budući da pružaju objektivne i slikovite dokaze reinkarnacije, superiorne čak i – često nepotpunim – sjećanjima i pričama ispitane djece i odraslih osoba, kojima se, čak i ako se kasnije potvrde kao tačne, ne može pridati jednaka vrijednost u znanstvenom smislu.

U mnogim slučajevima koje je predstavio dr. Stevenson, takođe kao daljnji dokazi postoje i medicinski dokumenti, koji su obično sastavljeni nakon smrti osobe. Dr. Stevenson dodaje da u slučajevima s prisutnim madežima i deformitetima koje je istražio i «riješio», nije smatrao da postoji bilo kakvo drugo prikladno objašnjenje osim onog o reinkarnaciji. Samo 30% do 60% tih deformiteta može se pripisati urođenim defektima povezanim s genetskim faktorima, virusnim infekcijama ili kemijskim uzrocima (npr. kao kod djece koja su pretrpjela oštećenja od lijeka Thalidomida ili alkohola). Osim tih dokazivih uzroka, za 40% do 70% posto slučajeva medicinska profesija nema drugog objašnjenja osim obične slučajnosti. Stevenson nam je sada uspio dati objašnjenje zašto se osobe rađaju s tim deformitetima i zašto se oni javljaju tačno na tom dijelu njihovog tijela, a ne na nekom drugom.

Svjedočanstva prošlih života na našem tijelu

Biljezi i madeži koji su na našoj koži od rođenja svjedoče o životima koje smo nekada vodili.

Stručnjaci koji se bave prošlim životima izdvajaju nekoliko biljega koji su tipični znakovi nasilnih događaja u nekom od prošlih života.

Ti znakovi nastaju kada tijelo između dvije inkarnacije nije stiglo u potpunosti zacijeliti.Tako urođeni biljezi predstavljaju tragove rana koje smo zadobili u prošlom životu.

Tamna mrlja

Ukoliko negdje na tijelu imate biljeg bordo – smeđe boje (poput onog koji je Mihail Gorbačov imao na čelu), vjerojatno ste u nekom prošlom životu stradali u požaru ili vas je opekla vatra. Tamna mrlja još znači i to da od prethodne reinkarnacije nije prošlo mnogo vremena i da je vaša duša prebrzo prešla u drugi život.

Svijetla mrlja

Svijetli biljezi (depigmentacija) takođe svjedoče o tome da vas je u prošlom životu opekla vatra, ali da se to dogodilo vrlo davno. Što je blijeđi znak, to je više vremena prošlo i duša je imala više vremena za oporavak. Moguće je da se događaj zbio u nekoj od vaših davnih inkarnacija.

Madež poput mahovine

Ovo je znak da ste u nekom davnom prošlom životu bolovali od kuge. Za oporavak od nje duši je potrebno nekoliko reinkarnacija.

Crni biljeg

Ovo je trag metka od kojeg ste vjerojatno stradali u nekoj od prošlih inkarnacija.

Ulegnuće na koži

Ovakav biljeg je također trag vatrenog oružja. On se javlja na mjestu na kojem vam je u prošlom životu metak ostao u tijelu. On označava mjesto na koje vas je u nekom prošlom životu pogodila otrovna strijela.

Pečat iz kojeg vam nikad nije rasla kosa

Ovo je znak da ste bili skalpirani u prošlom životu.

Mrlja na bjeloočnici

U davna vremena ljudi su često praktikovali ubistvo ubadanjem u oko. Vrlo je vjerojatno da se i vama tako nešto dogodilo.

BONUS VIDEO:

ZNAKOVI PROŠLIH ŽIVOTA „UREZANI“ SU NA VAŠE TIJELO Šta znače urođeni biljezi? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU