2 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

ZNATE LI ODGOVOR? Otvoreno milionsko pitanje u kvizu

Američko izdanje “Milijunaša” nosi zanimljivo pitanje za milion dolara, znate li vi odgovor?

Lapkus je odustala na posljednjem pitanju koje je glasilo: “U periodnom sustavu elemenata postoje četiri elemnta koja su dobila ime po čemu”? A) mački Antoinea Lavoisiera, B) Neptunovom mjesecu, C) srednjem imenu Marie Curie i D) rudarskom selu u Švedskoj

Glumica Lauren Lapkus osvojila je 500 hiljada dolara u ovosedmičnom celebrity izdanju američkog “Milionera” u kojem će svi osvojeni iznosi biti uplaćeni fondaciji Cron & Colitis.

Lapkus je odustala na posljednjem pitanju koje je glasilo: “U periodnom sustavu elemenata postoje četiri elemnta koja su dobila ime po čemu”? A) mački Antoinea Lavoisiera, B) Neptunovom mjesecu, C) srednjem imenu Marie Curie i D) rudarskom selu u Švedskoj. Glumica je odustala i dobro napravila budući da je tačan odgovor bio D, a ona bi rekla A. Riječ je o selu Ytterbyju, po kojem su ime dobili elementi itrij, iterbij, erbij i terbij.

U američkoj verziji popularnog kviza, kojeg odnedavno vodi Jimmy Kimmel, osim džokera zovi postoje i džokeri pitaj pratnju i pitaj voditelja. Lapkus je u pratnji imala supruga i kolegu glumca Mikea Castlea. za kojeg je kazala da je “najpametniji čovjek kojeg zna”. On joj je pomogao na pitanju za 64.000 dolara, na kojem je trebalo odgonetnuti šta znači c u čuvenoj Einstenovoj formuli E=mc2. Kimmelovu pomoć tražila je na 13. pitanju na kojem se tražilo kako se tačno piše prezime muzičarke Alanis Morissette. Posljednju pomoć iskoristila je na 14. pitanju, kada je zahvaljujući pomoći oca znala da je James ime koje je imalo najviše američkih predsjednika.

  BOLESNO/ Na Dark webu prodaju krv zaraženih za nevjerovatnu cifru

Lauren Lapkus znamo po sporednoj ulozi u seriji “Narandžasta je nova crna”, te glavnoj ulozi u ovogodišnjem Netflixovom filmu “The Wrong Missy”.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU