6. PHARMAMED TRAVNIK NOĆNA UTRKA – POSTAVLJEN NOVI REKORD STAZE U MUŠKOJ KATEGORIJI

Kennedy Kipkemoi Rono i Ruth Nundu Mbatha bili su najbrži takmičari na šestoj Pharmamed Travnik noćnoj utrci, održanoj 2. septembra 2023. godine, u organizaciji Centra za edukaciju mladih i Općine Travnik.

Utrka je ove godine imala 718 finišera i najbrojnija je petokilometarska utrka u BiH. Kennedy Kipkemoi Rono je trčao 14:30 i tako oborio prošlogodišnji rekord staze kada je Đuro BOrbelj istrčao 14:37. U ženskoj konkurenciji Ruth Nundu Mbatha (17:34) nije uspjela oboriti prošlogodišnji rekord staze kojeg drži Bojana Bjeljac sa 16:31.

Drugoplasirani u muškoj kategoriji bio je Albert Kipkorir Tonui (14:35), dok je treće mjesto zauzeo Uroš Gutić. U ženskoj kategoriji drugoplasirana je bila Alma Hrnjić (18:31), dok je treće mjesto zauzela Jelena Gajić (19:16).

Utrka je i ove godine imala nagradni fond od 4000 KM, pa su tako prvoplasirani u obje kategorije nagrađeni sa po 1000 KM, drugoplasirani sa po 600, dok su trećeplasirani nagrađeni sa po 400 KM.

Ove godine organizator je uveo i nekoliko novina za trkače – Family pakete za roditelje i djecu te couple pakete za bračne i zaljubljene parove, pa su tako cijele porodice imale priliku zajedno doživjeti nezaboravne trenutke na travničkoj petici.

I ove godine organizovana je utrka za najmlađe pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK Learning Centra – Helen Doron Kids’ Fun Run, a najbrži mališani nagrađeni su peharima i poklon paketima sponzora.

Poruka Pharmamed Travnik noćne utrke ove godine bila je Nulta tolerancija na nekontrolisanu promociju alkohola u BiH uz naglašavanje potrebe za uvođenjem regulative za promociju alkohola u medijima i zaštitom djece i mladih od izloženosti alkoholu.

Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima za nesebičnu podršku u realizaciji šeste Pharmamed Travnik noćne utrke: Pharmamed d.o.o., BH Telecomu, OSCE, GS Tvornici mašina Travnik, Best d.o.o., ABA d.o.o., Vlašić gradnja, Dom projekt, dm-Drogerie Markt, Podravka, Euroherc osiguranje, Helen Doron English Travnik, Hyundai Autocentar Ganjgo, AE Sigurnost, UniCredit bank, Zavodu za javno zdravstvo SBK, Vladi SBK, IOGT NTO Movement, RSG radio i Radio Mix te prijateljima utrke: Fitness Centar My Way, Zavičajni muzej Travnik, Policijska uprava Travnik, Policijska stanica Travnik, Dom zdravlja Travnik, Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik, Kantonalna uprava za civilnu zaštitu SBK, JP Stan Travnik i JKP Bašbunar, koji su pomogli da utrka zadrži visok nivo organizacije.

Posebna zahvala ide volonterima, kojih je ove godine bilo čak 130, a čiji je nesebični angažman doprinio da sve funkcioniše kako treba i kako je planirano.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU