7 saveta kako da sačuvate vezu na daljinu

Veza na daljinu nikada nije jednostavna za održavanje poput normalne veze u kakvoj se možete videti kada god poželite.

Posebno ako niste od samog početka u vezi na daljinu nego se ona dogodila spletom okolnosti, postoje razni faktori koji mogu narušiti vašu daleku ljubav. Ali kako se to ne bi dogodilo, savetujemo vam da se pridržavate sledećih pravila veze na daljinu.

1. Postavite granice u vezi pre nego što se raziđete

Iako vreme koje provodite zajedno želite da ispunite samo lepim trenucima, za dobro vaše veze trebalo bi da razgovarate i o teškim stvarima koje daljina donosi. Razgovarajte o pravilima i granicama koje želite da vaš partner poštuje i obrnuto. Na primer, koliko često treba da se čujete, posećujete i slično.

2. Pronađite načine kako biste pokazali partneru koliko ga volite

Možda niste fizički zajedno, ali to ne znači da niste jedno drugom neprestano u mislima. Pronađite način kako da partneru ulepšate dan i da ga iznenadite. Na primer, pošaljite mu paket omiljenih slatkiša i grickalica, isplanirajte filmsko veče u kojem ćete sinhronizovano gledati isti film i komentarisati ga telefonski… Isprobajte različite stvari i pronađite ono što najviše odgovara upravo vašoj vezi i vašem odnosu.

3. Napravite i seksualni plan

Razmislite želite li da imate isključivo fizičke seksualne odnose kada se vidite ili vam se takođe sviđa ideja telefonskog seksa. Kada to ustanovite, razgovarajte sa partnerom o njegovim željama i zamislima. Možda će vam se to na početku činiti čudno, međutim uz zajednički trud mogla bi to da bude jedna prava avantura.

4. Pomno isplanirajte zajednički vikend

Verujemo da kada dođe trenutak da napokon provedete neko vreme zajedno na umu imate samo maženje pod ćebetom i gledanje filmova. Međutim, to i nije baš najbolja ideja. Iako niste stalno zajedno, vaša veza zbog toga može postati dosadna. Čak i kada ste u vezi na daljinu treba da isprobavate nove stvari kada se vidite. Dogovorite zajednička putovanja, odlazak u adrenalinski park, probanje nove hrane i slično. Isplanirajte zajedničko vreme koje će uključivati i maženje i odmaranje, ali i stvaranje zajedničkih uspomena.

5. Dajte partneru prostora

Ironično, zar ne? Ali čak i u vezama na daljinu lični prostor je preko potreban. Nema nikakve potrebe slati mu 50 poruka svakodnevno i znati svaki njegov korak. Vratite se na prvo pravilo i setite se koliko je važno dogovoriti vreme kada ćete se čuti i koliko puta. Nemojte ga terati da zbog vas bude prilepljen za telefon i propušta predavanja, posao ili bilo šta drugo što je, uz vas, vrlo bitan deo njegovog života.

6. Zaboravite na ljubomoru

Mala doza ljubomore koja pokazuje da vam je stalo je normalna. Ali opsesivna ljubomora često zna da preuzme kormilo u vezama na daljinu, što vrlo često rezultira njihovom terminacijom. Gradite svoju vezu na poverenju, sigurnosti i ljubavi. Ako vas nešto muči, razumno razgovarajte s partnerom o tome, nemojte instantno izazivati nepotrebnu svađu.

7. Ignorišite neopravdane strahove

Znamo koliko veza na daljinu može da bude teška i naporna. Međutim, ako je vaša ljubav iskrena i jaka, nema potrebe zatrovati je strahom i sumnjom. Znamo da vam vaš partner nedostaje i da vam je potreban u mnogim trenucima, međutim njegov ili vaš odlazak imao je važan razlog i to je samo mali deo života koji morate prebroditi. Sve negativno maknite iz fokusa i usresredite se isključivo na pozitivne stvari na kojima ste zahvalni u vašoj vezi.

ddl.rs

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU