Partner vas je počeo živcirati? Evo šta onda trebate napraviti

Kako biste se sjetili onih osobina koje su vas u početku privukle kod partnera, zapišite ih na papir. Na primjer, ako sad mislite da je priljepak, zapišite ono obrnuto – da je osjećajan

Sociolozi sa Sveučilišta u Kaliforniji odgovorili su na pitanje zašto nas ono zbog čega smo se u nekog zaljubili nakon nekog vremena počinje živcirati.

POGLEDAJTE VIDEO:


Privukao vas je jer je uspješan, a sad mislite da je radoholičar, dok se djevojka od organizirane pretvorila u “kontrol-frika”. Pod vodstvom sociologinje Diane Felmlee znanstvenici su ovo nazvali – partnerski paradoks.

On nastaje kad u vezi završi faza idealiziranja partnera jer za svaku osobinu koja nas je privukla postoji suprotna koja nas odbija. Što se češće s tim osobinama susrećemo, to one postaju dosadne, kažu stručnjaci, a paradoks će više osjećati oni koji misle da iz veze dobivaju manje no što zaslužuju.

Dominaciju nekad treba i ublažiti
Ako ste vrlo neovisni, partneru dajte na znanje da ga ipak nekad trebate kako biste svoju najistaknutiju osobinu malo ublažili, savjetuju stručnjaci, piše 24 sata.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU