U BiH 53 novozaraženih koronavirusom, tri osobe preminule

U Bosni i Hercegovini su u protekla 24 sata registrovane 53 osobe pozitivne na koronavirus, od 617 obrađenih testova. Prijavljena su tri smrtna ishoda i to u Federaciji BiH, saopćili su iz entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH. Do sada su u BiH ukupno preminule 15.732 osobe od posljedica zaraze Covid-19.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 452 uzorka, od kojih je 40 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada su u FBiH testirana ukupno 1.242.582 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 249.923 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljena su tri smrtna ishoda i to u Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo, dok je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8.852.

U Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 114 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 10 оsоba. Niје priјаvljеn niјеdаn smrtni slučај.

Dо sаdа je u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno 111.846 slučajevа virusа kоrоnа, а prеminulo je ukupnо 6.345 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа. U Rеpublici Srpskој, do sada je tеstirаnо ukupnо 420.167 оsоbа.

U Brčko distriktu BiH danas su registrovana tri nova slučaja zaraze virusom korona. Testiran je ukupno 51 uzorak. Od posljedica koronavirusa u  Brčko distriktu BiH do sada je preminulo 535 osoba. 

BIHKORONA(FENA) E. F.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU