Malonogometni turnir ‘Budi moj prijatelj’ u okviru Evropske sedmice nogometa

Ovogodišnja Evropska sedmica nogometa obilježava se od 25. maja do 2. juna. Specijalna olimpijada BiH će u saradnji s Nogometnim Savezom BiH organizovati brojne inkluzivne aktivnosti, među kojima je i malonogmetni turnir “Budi mi prijatelj”, koji će biti održan sutra u Sportskom centru “Safet Zajko”.

Učestvovat će 260 takmičara i takmičarki koji će doći iz SFK 2000 Sarajevo, BAAP Sportivo, SF Respekt, Udruženje “Oaza”, Udruženje Majke hendikepirane djece TK, Udruženje “Sunce” Derventa, Zavoda “Drin”, Zavoda “Pazarić”, učenici Treće Gimnazije i Srednje škole za stručno osposobljavanje.

Manifestaciju će podržati brojni bivši i sadašnji sportisti Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Semira Hurem, Marko Perišić, Nermin Jamak, Miljan Govederica.

– Posebno ističemo da će na ovoj manifestaciji nastupiti djeca izbjeglice koje trenutno borave u Bosni i Hercegovini i njihovi roditelji, jer je ovogodišnja Evropska sedmica nogometa posvećena izbjeglicama koje borave u mnogim evropskim zemljama, uz poruku da nogometna igra širi prijateljstvo, pruža ruke prijateljstva i mnogoj nedužnoj djeci pruža zadovoljstvo – saopćeno je iz Specijalne olimpijade BiH.

Druga manifestacija predviđena je 2. juna u Srebrenici gdje će se održati Državno inkluzivno prvenstvo u malom nogometu, na kome će nastupiti više od 200 takmičara.

Treća manifestacija će biti održana u Banjoj Luci na Panevropskom univerzitetu “Apeiron” pod nazivom Inkluzivni dani Apeirona.

Podršku organizaciji ovih manifestacija dali su UNICEF, UNFPA, ESPN.

(FENA) H.D.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU