Tri osobe ozlijeđene u havariji katamarana u Nacionalnom parku Mljet

Tri osobe ozlijeđene su u četvrtak ujutro u hrvatskom Nacionalnom parku Mljet, nakon što je katamaran (dvotrupna jedrilica) zbog lošeg i nestručnog upravljanja udario u obalu otoka.

U pomoć unesrećenima pristigli su Rendžeri NP Mljet i lokalna liječnica, a ozlijeđeni članovi posade katamarana zbrinuti su u bolnicama – jedna osoba je helikopterom prebačena u splitsku bolnicu, a dvije u dubrovačku, kažu u mljetskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, javlja Hina.

Očevidom je zasad utvrđeno da se pomorska nesreća dogodila kada je katamaran “Dreamseeker” duljine 11,95 metara, pod francuskom zastavom te u vlasništvu charter tvrtke, udario u obalu u uvali Tatinica na Mljetu. Tom je prilikom ozlijeđeno troje od ukupno deset članova posade – 33-godišnja državljanka SAD-a, 33-godišnja državljanka Australije i 37-godišnji državljanin Novog Zelanda.

Dvoje ozlijeđenih su brodom transportirani do Pelješca gdje ih je preuzela Hitna pomoć, dok je jedna ozlijeđena osoba helikopterom prevezena u splitski KBC.

Pregledom jedrilice utvrđena su oštećenja na desnom trupu ispod površine mora, no nema opasnosti od potonuća jer katamaran samostalno pluta.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU