Dvoje srpskih državljana na kruzeru Diamond Princess pozitivno na koronavirus

Dvoje od 11 državljana Srbije na kruzeru Diamond Princess, usidrenom u japanskoj luci Yokohama, pozitivno je na koronavirus (covid-19), potvrdilo je u utorak srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova (MIP).

“Iz Ministarstva vanjskih poslova Japana danas su nas obavijestili da je dvoje od preostalih 11 državljana Srbije, članova posade na brodu Diamond Princess, pozitivno na koronavirus. To su S.O. (29) i M.T. (30). MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni”, navedeno je u priopćenju.

Veleposlanstvo Srbije u Japanu u stalnom je kontaktu s njima, a svi državljani Srbije na tom brodu imaju brojeve telefona za 24 satni kontakt s veleposlanstvom kako bi mogli zatražiti pomoć ukoliko budu primljeni na bolničko liječenje.

“Posljednja skupina putnika, koji su pozitivni na virus, smještena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gdje postoji internetska veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smješteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta”, navodi srbijanski MIP.

Japanski mediji izvijestili su u utorak da je umro četvrti putnik s kruzera Diamond Princess.

Srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je u ponedjeljak građanima da ne putuju u ugrožena područja Italije dok se aktualna situacija s koronavirusom ne normalizira, a Ministarstvo obrazovanja zatražilo je od ravnatelja srednjih škola da odgode sva studijska putovanja i ekskurzije u Italiju.

U Srbiju su, nakon evakuacije iz kineskog grada Wuhana i 14-dnevne karantene u Francuskoj, prošlog tjedna stigla četvorica državljana.

U međuvremenu je devet sumnjivih slučajeva testirano na Infektivnoj klinici u Beogradu i svi rezultati bili su negativni na covid-19, prenosi Hina.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU