Poznati zenički kriminalac osuđen na pet godina zatvorapoznati zenički kriminalac osuđen na pet godina zatvora

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Zenici donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Sedada Oruča zbog produženog krivičnog djela Teške krađe iz člana 287. stav 1. tačka a) u vezi sa članom 55. KZ FBiH, kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Sud je uzeo kao utvrđenu kaznu zatvora izrečenu ranijom pravosnažnom presudom, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) godina.

Optužnicom se  Sedad Oruč tereti da je u vremenskom periodu od 17.01.2018. godine pa do 14.04.2018. godine na području grada Zenice izvršio više krivičnih djela teške krađe.

Oruč je u novembru prošle godine privođen u Sarajevu nakon što je na Ilidži, drogiran maltretiro jednu djevojku, pucao i vatrenim oružjem oštetio automobile.

Operativnim radom sarajevski policajci su saznali njegov identitet i uvidjeli da je riječ o opasnom kriminalcu za kojim postoji više potjernica u Zeničko-dobojskom kantonu, odnosno Općinskog suda u Zenici.

poznati zenički kriminalac osuđen na pet godina zatvoraPrethodni članakOrahovica kod Zenice: Nisu stari ljudi bili budale, znali su nešto što mi još ne znamo!
Sljedeći članakAktivisti humanitarne organizacije “Medaljon” iz Austrije organizovali iftar za policijske službenike dvije policijske stanice u Zenici

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU