Izgradnja savremenog prihvatilišta za pse u Prači

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog preduzeća Veterinarska stanica Nirves Bulaja posjetili su danas prihvatilište za napuštene i izgubljene životinje u Prači gdje im je detaljno predstavljen idejni projekt izgradnje novog savremenog prihvatilišta za pse.

Ministar je u razgovoru s domaćinima izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom menadžmenta, radom i brigom uposlenika prema psima.

Posebno je istakao važnost postojanja kontinuiranog praćenja rada prihvatilišta od strane nevladinih udruga i volontera koji se bave pitanjima zbrinjavanja pasa lutalica.

– Prilikom posjete smo se uvjerili da su poboljšani uslovi za boravak, kao i da psi dobijaju kvalitetnu ishranu – rekao je ministar Bašić, te izrazio uvjerenje da će izgradnja novog prihvatilišta biti završena u rekordnom roku, jer je to apsolutno u interesu zajednice.

Tender za izbor izvođača za izgradnju trebao bi biti raspisan krajem septembra, a  resorno ministarstvo je za prvu fazu izgradnje izdvojilo sredstva u iznosu od milion KM, dok će za drugu fazu iz budžeta za narednu godinu biti izdvojeno 1.405.000 KM, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU